Trumpi sanktsioonid kriibivad Putini ja Merkeli plaane (6)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel.
Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA

Samal ajal, kui Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel arutasid Nord Stream 2 ehitamist, kinnitasid ameeriklased, et gaasitoru vastased sanktsioonid kehtestatakse mõne nädalaga, vahendas Lenta.

The Wall Street Yournal teatas Valge Maja valmisolekust sanktsioonide kehtestamiseks Nord Streami rajavate ettevõtete vastu, kuid rõhutas, et lõplikku otsust veel pole. Järele mõtlemise kohaks nimetati valikut, kas kehtestada sanktsioonid vaid Läänemere põhja toru rajavatele ettevõtetele või laiendada piiranguid ka projekti rahastajatele.

Väljaandega rääkinud allikate kinnitusel kavatsevad ameeriklased Euroopa Liitu eelnevalt hoiatada, kui sanktsioonid kehtestatakse.

Varem teatas senaator John Barraso, et Euroopa Liit peaks vähendama Venemaalt ostetava maagaasi hulka, selle asemel, et tarneid suurendada.

President Donald Trump on korduvalt Nord Stream 2 vastu sõna võtnud, sest etma hinnangul ohustab Euroopa sõltuvus Venemaa gasist rahvusvahelist tasakaalu.

Venemaa algatas Nord Streami ehitamise, et karistada Euroopa Liidule läheneda soovivat Ukrainat, võttes sellelt riigilt ära maagaasi transiidist teenitavad tulud. Äsjasel tippkohtumisel teatas Merkel, et gaasitarned Euroopasse peavad ka edaspidi toimuma läbi Ukraina. Putin aga täpsustas, et Ukraina transiit peab vastama nö majanduslikele tingimustele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles