Lukašenko möönis probleeme suhetes Venemaaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukašenko ja Venemaa president Vladimir Putin.
Valgevene president Aleksandr Lukašenko ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: ALEKSEY NIKOLSKYI / Sputnik / Scanpix

Valgevene president Aleksandr Lukašenko möönis eile Sotšis kohtumise algul Vene presidendi Vladimir Putiniga probleemide kuhjumist kahe riigi suhetes, kuid ütles ka, et sageli suudavad naaberriigid need kiiresti lahendada.

«Tänan teid kutse eest, mis võimaldab viivuks lülitada end välja argi- ja presidenditöö probleemidest,» ütles Lukašenko Putinile.

Valgevene presidendi sõnul on kahe riigi suhetes probleemid kuhjumas, kuid seda tuleb ette kõigil. «Meil on, millest rääkida, kuid ma ütleksin, et meil kuhjub erinevaid probleeme. Mõned neist suudame lahendada kiiresti, kuid siis ilmuvad kiiresti uued,» lausus ta.

Lukašenko sõnul ei lahenda neid probleeme Valgevene ja Venemaa eest keegi teine. «Meie peame probleeme lahendama, isegi kui need pole meie omad, nagu juhtub [meie riikides] sageli,» lausus ta.

«Mind rõõmustaks, kui te lisate oma panuse minu teadmistesse rahvusvahelistest suhetest, räägite kohtumistest, muljetest ja ühistegevusest,» ütles Valgevene riigipea.

Lukašenko on viimasel ajal süüdistanud Venemaad ebaõiglases konkurentsis ning barbaarses käitumises ja tõotanud, et Valgevenest ei saa ühegi riigi vasalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles