Eesti 200 tõstis lati 20 000 peale (3)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 200 kogunemine
Eesti 200 kogunemine Foto: Joakim Klementi

Kui nädala alguses erakonnastumisest teatanud poliitiline liikumine Eesti 200 seadis esialgseks eesmärgiks koguda Hooandja platvormil annetusi 5000 euro eest, siis nüüd on latt tõstetud 20 000 eurole. 

Tänahommikuse seisuga on kogutud 13 616 eurot ning kuniks jätkub inimeste huvi, tõstetakse latti veelgi kõrgemale. «Tõstame seda limiiti täpselt nii kaua, kui neid tuleb,» kommenteeris annetusprojekti kulgu MTÜ Eesti 200 nõukogu liige Meelis Niinepuu. 

Annetajate seas on nii Eesti 200 liikmeid kui ka kaasaelajaid, kelle nimed avalikustatakse pärast kampaania lõppu. Eesti 200 MTÜga liitunute suurusjärk ulatub Niinepuu sõnul 250ni. «Dünaamika on positiivne,» märkis Eesti 200 üks eestvedajaid, meenutades, et näiteks erakonnastumise plaanidest teatamise päeval tuli ühe päevaga liikumisele juurde 30 liiget.  

Annetajate nimed avalikustatakse 

«Hooandja võimaldab annetajatel jääda oma keskkonnas anonüümseks, kuid projekti algatajatele antakse alati kõikide annetajate nimekiri. Meil on kokkulepe, et avalikustame Hooandja kampaania lõppedes annetajate nimed,» on Niinepuu varem kinnitanud.

Ta selgitas, et otsus moodustada erakond tähendab ka seda, et kuigi formaalselt ei korralda rahakogumiskampaaniat veel erakond, vaid MTÜ, siis rahaliste annetuste tegijate nimed saavad olema siiski avalikud.

Algatusega Eesti 200 tulid 3. mail Postimehe veergudel välja Tartu Ülikooli Narva kolledži direktori kohusetäitja Kristina Kallas, IT-ettevõtte Nortal juht Priit Alamäe, sotsiaalteadlane Kristiina Tõnnisson, Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi juht Küllike Saar ja LHV panga juhatuse liige Indrek Nuume.

8. juunil registreerisid Eesti 200 manifesti autorid poliitilise liikumisena MTÜ Eesti 200 ning lubasid erakonna loomise otsustada sügisel. Eesti 200 teatas erakonnastumisest 21. augustil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles