Saksa PEGIDA kutsus pussitamise järel protestidele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei Chemnitzis.
Märulipolitsei Chemnitzis. Foto: ANDREAS SEIDEL / AFP / Scanpix

Saksa paremäärmuslik tänavaliikumine PEGIDA kutsus pärast Saksa mehe tapmist välismaalase poolt täna Ida-Saksamaal teist päeva protestidele.

«Koguge vihast ja kurvastusest jõudu! Ainult koos suudame tagada, et tema surm ei olnud asjatu,» märkis PEGIDA Chemnitzi ja Lääne-Saksimaa haru Facebooki üleskutseks protestile.

Politsei teatel suri 35-aastane sakslane Chemnitzi haiglas pärast mitme eri rahvusest inimese tüli. Raskete vigastustega on haiglaravil 33- ja 38-aastased mehed.

Politsei täiendavat infot ei andnud, kuid kohaliku ajakirjanduse teatel kasutati tänavafestivali ajal puhkenud tülis nuga.

Sakslase tapmiskohale toodi lilli ja koguneti hukkunut mälestama.
Sakslase tapmiskohale toodi lilli ja koguneti hukkunut mälestama. Foto: EPA/Scanpix

Raporteeritakse, et tüli algas ööl vastu pühapäeva pärast tänavafestivali lõppemispidu. Tüli sai alguse sõnasõjaga ja selles osalemise eest on vahi alla võetud kaks inimest.

Eile kogunes esimesele protestile sadakond inimest, meeleavaldus möödus vahejuhtumiteta.

Teisel meeleavaldusel Chemnitzi Karl Marxi ausamba juures osales umbes 800 inimest ja politsei pidi kutsuma lisajõude, kuna osa protestijaid loopis korrakaitsjaid pudelitega. 

Bild raporteeris, et parempoolse Kaotic Chemnitzi jalgpalliklubi liikmed kutsusid üles kaaslasi meeleavaldusel osalema.

Väidetavalt ajas osa kohaletulnutest välismaalasi taga ja ründas neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles