YouTube tuli välja imelihtsa, aga geniaalse uuendusega

Britt-Kathleen Mere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YouTube'i ikoon
YouTube'i ikoon Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Eile teatas Google oma blogis uuest YouTube'i funktsioonist, mis hakkab näitama, kui palju aega veedavad vaatajad populaarses videovahenduse keskkonnas. 

Uut funktsiooni «Time Watched» (vaatamiste aeg – e.k) saab kasutada juba sellest nädalast, vahendab Gadgets360. Sellele pääseb ligi oma kasutajamenüü kaudu, kuhu on märgitud tänase, eilse, seitsme päeva ja keskmine videovaatamise tundide arv. 

Funktsioonile on juba lisandunud ka muid omadusi, näiteks on Google lisanud võimaluse piirata Youtube'is kulutatud tundide arvu, seadistades meeldetuletuse. Ka on nüüd võimalik seada piirang sissetulevatele teavitustele uute videode kohta.

Google on panustanud palju Youtube'i arendamisse. Varasemalt sel aastal avaldati Androidi kasutajatele funktsioon «Take a Break» (tee paus – e.k), millega saab videovaataja seadistada alarmi, millega video jääb pausile ning küsib vaatajalt, kas ta soovib edasi vaadata või rakenduse sulgeda.

Teine vaatajate digiheaoluga seotud muudatus, millega Google on hiljuti välja tulnud, annab vaatajale võimaluse piirata aega, mil rakendus saab talle teateid saata. Samuti on nüüd võimalus teadete heli vaigistada.

Pärast funktsiooni «Take a Break» avaldamist tõi Google välja ka võimaluse kasutada Androidi tarkvaraga elektroonilistel vahenditel tumedat tausta valge asemel. Sellega aidatakse vähendada kasutajate silmade koormust ning ennetada mõju nende unetsüklile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles