Saksa rändepoliitika meeleavaldusel võeti kinni 300 inimest (46)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parempoolsed protestijad täna Chemnitzis.
Parempoolsed protestijad täna Chemnitzis. Foto: Kevin Voigt / imago/Xinhua / Scanpix

Saksa politsei võttis eile õhtul Chemnitzis kantsler Angela Merkeli rändepoliitika pooldajate ja vastaste meeleavalduste käigus kinni umbes 300 inimest.

Mõlemast meeleavaldusest võttis erinevatel hinnangutel osa kuni 10 000 inimest. Protestide käigus leidsid aset ka kähmlused korravalvuritega.

Politsei teatel sai kokkupõrgetes kannatada üheksa inimest, ajalehe Bild andmetel aga 11.

Parempopulistid kandsid suuri plakateid väidetavalt asüülitaotlejate rünnakute ohvriks langenud inimeste portreedega.

Mõned neist skandeerisid «Merkel peab lahkuma» ja «Meie oleme rahvas» ning lehvitasid Saksa lippe.

Vastumeeleavaldajad kandsid loosungeid «Chemnitz pole hall ega pruun» ning «Süda vihkamise asemel».

Seekord olid korda tagamas suured politseijõud, et ei korduks olukord, kus nad jäid sel nädalal alla tuhandetele paremäärmuslastele, jalgpallihuligaanidele ja teistele ekstremistidele.

Pühapäeva ja esmaspäeva õhtul puhkes Chemnitzis tänavavägivald, mille põhjuseks oli 35-aastase sakslase Daniel H. surnuks pussitamine laupäeva öösel. Kahtlusalustena peeti kinni Iraagi päritolu Yousif Ibrahimi ja Süüria päritolu Alaa S.

Pärast vahistamisi ründasid jõugud tänavatel valimatult inimesi, kes näisid välismaalased, nende seas afgaane, süürlasi ja ka üht bulgaarlast.

Esmaspäeval sai innas sai vähemalt 18 inimest vigastada, kui paremäärmuslastest protestijate ning vastumeeleavaldajate vahel puhkesid kokkupõrked.

Kommentaarid (46)
Copy
Tagasi üles