Süüria sõjaväelennuväljal Damaskuse lähedal kostis plahvatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mazzeh õhubaas Damaskuse kõrval.
Mazzeh õhubaas Damaskuse kõrval. Foto: Ammar Safarjalani / imago/ Xinhua / Scanpix

Süüria pealinna Damaskuse lähedal asuval sõjaväelennuväljal kostis eile õhtul plahvatusi.

Vähemalt kaks Süüria sõdurit sai surma ja 11 haavata arvatavates Iisraeli õhulöökides sõjaväelennuväljale Damaskuse äärelinnas, teatas täna Londonis baseeruv vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil põhjustasid õhulöögid plahvatusi lennuväljal asuvas relvalaos. Erinevatele Süüria allikatele toetuv keskus lisas, et mõned haavatuist on kriitilises seisundis.

Süüria valitsusmeelne meedia süüdistas algselt plahvatustes samuti Iisraeli, kuid väitis hiljem anonüümsust palunud allikale viidates, et need põhjustas elektririke lähedalasuvas laskemoonalaos.

Iraani ametlik uudisteagentuur IRNA nimetas Süürias viibivale Iraani sõjaväeametnikule viidates plahvatuste põhjusena elektrilühist. Ametnik eitas kõrgete Süüria ametiisikute viibimist sündmuskohal.

Süüria valitsus on varem süüdistanud sarnastes rünnakutes Iisraeli. Iisrael tunnistab harva seesuguseid rünnakuid, kuid on viimasel ajal võtnud sihikule arvatavaid Iraani sõjaväeposte Süürias.

Iraan ja selle Liibanoni liitlane Hizbollah on Süüria presidendi Bashar al-Assadi vägesid kodusõjas jõuliselt toetanud. Iisrael on öelnud, et ei kavatse sallida Iraani alalist sõjalist kohalolekut Süürias, eriti piiri lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles