Zahhartšenko tapmine kerib pingeid Moskva ja Kiievi vahel (6)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski liidri Zahhartšenko, Kremli-meelse laulja Jossif Kobzoni ja Vladimir Putini portree Kiievis Vene saatkonna ees. FOTO: Anatoli Stepanov/AFP/Scanpix
Donetski liidri Zahhartšenko, Kremli-meelse laulja Jossif Kobzoni ja Vladimir Putini portree Kiievis Vene saatkonna ees. FOTO: Anatoli Stepanov/AFP/Scanpix Foto: Anatoli Stepanov/ AFP/ Scanpix

Vene ametiisikud kiirustasid rõhutama, et isehakanud Donetski rahvavabariigi liidri Aleksandr Zahhartšenko tapmine on tohutu tagasilöök Ukraina konflikti lahendamise katsetele.

Iroonilisel kombel reedel Donetski kohvikus Separ (separatist – toim) toimunud pommiplahvatuses hukkunud Donetski separatistide juhi Zahhartšenko surm on tõuganud Venemaa ja Ukraina taas sõnasõtta. Vene välisministeerium kiirustas juhtumi järel teatama, et Zahhartšenko tapmine teeb mõttetuks edasised Normandia neliku (Saksamaa, Prantsusmaa, Ukraina ja Venemaa välisministri) kohtumised.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles