Play-off’is põrunud Türgi vabastas Hiddinki ametist

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guus Hiddink.
Guus Hiddink. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EMi play-off’is kahe kohtumise tulemusena 0:3 Horvaatiale alla jäänud Türgi otsustas loobuda senise peatreeneri Guus Hiddinki teenetest.

Türgi jäi play-off’i avakohtumises koduväljakul mõneti üllatuslikult Horvaatiale koguni 0:3 alla ning korduskohtumine lõppes Zagrebis 0:0. Täna teatas Türgi Jalgpalli Liit, et leping kuulsa hollandlasega lõpetati kahepoolse kokkuleppe alusel.

«Pärast kokkusaamisi Türgi Jalgpalli Liidu ja Hiddinki vahel otsustati kahepoolselt leping lõpetada. Sooviksime teda seniste teenete eest tänada,» teatas Türgi Jalgpalli Liit.

Hiddink kritiseeris samal ajal Türgi jalgpalli struktuuri, mis ei toeta piisavalt noori jalgpallureid. Samal ajal tõi ta neile eeskujuks Saksamaa ja Hollandi, kus kõik on täpselt paigas.

«Holland on väike riik, kuid kui 2002. aasta MM välja arvata, siis nad on alati mänginud finaalturniiril. Seda on suudetud seetõttu, et neile antakse võimalus klubides areneda ning neid koolitatakse õigesti,» rääkis Hiddink.

2014. aasta MM-valikturniiril kuulub Türgi Eestiga ühte alagruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles