Kinnisvarafirma juht: riigi üürimaju ähvardab getostumine (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geto Brasiilias
Geto Brasiilias Foto: The Image Works / TopFoto

Kui inimene ei pea endale eluaseme saamise nimel vaeva nägema, ei oska ta seda ka hinnata ning riigi toega rajatud üürimajad võivad loodetud lahenduste asemel tekitada uusi probleeme, leiab Domus kinnisvara juhatuse liige Raul Reino.

«Ükskõik kuhu ka ei vaataks, siis sinna, kus omavalitsus või riik on teinud dotatsiooniga kodu kättesaadavuse äärmiselt lihtsaks, kipub kogunema seltskond, kes turutingimustel mingil põhjusel endale elamist ei leia ja evib enamasti pehmelt öeldes vabameelset käitumismustrit,» ütleb Reino Äripäeva arvamusloos.

Ka nendib ta, et nagu avalikule sektorile tavaks saanud, vastutust pole siin loota. «Üürimajade tulihingeline kaitsja Urve Palo on vahepeal lahkunud sotsiaaldemokraatlikust erakonnast ja poliitikast, raha külvamisega helikopterilt tegutsevad edasi ametnikud,» kirjeldab Reino.

Ta lisab, et enamikul on ununenud programmi esmane ja peamine eesmärk, paljud vallad saavad lihtsalt õnnelikuks uute sotsiaalhoonete tõttu ning ehitussektor tööd juurde.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles