Separatistliku Abhaasia peaminister hukkus liiklusõnnetuses (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistliku Abhaasia peaminister Gennadi Gagulia(paremal) koos Vene suursaadiku Aleksei Dvinjanini (keskel) ja president Raul Hadžimbaga.
Separatistliku Abhaasia peaminister Gennadi Gagulia(paremal) koos Vene suursaadiku Aleksei Dvinjanini (keskel) ja president Raul Hadžimbaga. Foto: Sputnik/Scanpix

Gruusia separatistliku Abhaasia vabariigi peaminister hukkus laupäeva hilisõhtul autoõnnetuses, teatas kohalik valitsus.

70-aastane Gennadi Gagulia sai surma Psou-Suhhumi maanteel, on öeldud Abhasia valitsuse kodulehel.

Vene uudisteagentuuri TASS andmeil oli Gagulia juhitud delegatsioon tagasiteel Süüriast. Tema autojuht ja ihukaitsja õnnetuses viga ei saanud.

Gudauta rajoonis juhtunud õnnetuse põhjustas vastassuunavööndisse kaldunud auto, mida juhtis kohalike võimude andmeil noor Abhaasia elanik.

Abhaasiat juhib president Raul Hadžimba.

Venemaa on üks vähestest riikidest, mis on tunnistanud Abhaasia ja veel ühe Gruusia separatistliku territooriumi Lõuna-Osseetia iseseisvust pärast kümne aasta tagust Vene-Gruusia sõda.

Need kaks piirkonda moodustavad 20 protsenti Gruusia territooriumist.

Gruusia ja selle lääneliitlased on mõistnud hukka Venemaa jätkuva okupatsiooni ja nõudnud Kremlilt Abhaasia ja Lõuna-Ossetia tunnustamisest loobumist.

Thbilisi ja Moskva on pikka aega olnud tülis Gruusia soovi pärast ühineda Euroopa Liidu ja NATO-ga, eskaleeruv vastasseis kulmineerus 2008. aasta augustis täiemahulise sõjaga.

Venemaa on rajanud mõlemasse regiooni oma alalised sõjaväebaasid

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles