Ühendkuningriik: leppeta Brexiti korral me Brexiti arvet ei tasu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominic Raab.
Dominic Raab. Foto: Matt Dunham / AP / Scanpix

Ühendkuningriigi Brexiti minister Dominic Raab hoiatas neljapäeval, et riik ei maksa Euroopa Liidule lubatud niinimetatud Brexiti arvet, juhul kui liidust lahkutakse leppeta.

London on varasemalt nõustunud tasuma liidust lahkumise eest 39 miljardi naela ehk 44 miljardi eurot, kuid viimasel ajal on kerkinud hirm, et kuna lahkumiskõnelustel ei ole toimunud märgatavaid edasiminekuid, viib riik liidust 2019. aasta märtsis lahkuda leppeta.

Raab ütles tänase valitsuse istungi eel usutluses BBC-le, et üks leppeta lahkumise tagajärg oleks see, et Ühendkuningriik varem kokku lepitud summat ei tasuks.

«See ei ole ähvardus, see on fakt ja osa meie leppeta lahkumise plaanist. Me peaks kinni oma seaduslikest kohustustest, kuid see summa ja järk-järguline maksmine, mis on lahkumisleppes määratud, ei kehtiks, kui ei oleks terviklikku lepet,» sõnas ta, lisades, et sellisel korral oleks makstav summa tunduvalt väiksem.

Brexiti kõnelustel on algamas viimane faas ja osapooled on väljendanud lootust leppeni jõuda oktoobris või novembri algul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles