Ernitsa lahkumine Keskerakonnast tõi riigikogu komisjonidesse mitmeid muudatusi (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernits
Peeter Ernits Foto: Sander Ilvest / Postimees

Peeter Ernitsa lahkumine Keskerakonnast tõi riigikogu komisjonide töökorraldusse mitmeid muudatusi. Ernits ise asus tööle majanduskomisjonis. 

Riigikogu juhatus muutis täna parlamendi alatiste komisjonide koosseisu. Ümberkorraldused toimusid Euroopa Liidu asjade komisjonis, keskkonnakomisjonis, maaelukomisjonis ning majanduskomisjonis. 

Hiljuti Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) ühinemisest teatanud Peeter Ernits lahkus riigikogu Keskerakonna fraktsioonist ja parlamendi keskkonnakomisjonist ning asus tööle majanduskomisjoni liikmena. 

Ernitsa asemel asus keskkonnakomisjoni liikmeks keskerakondlane Eevi Paasmäe. Paasmäe lahkus maaelukomisjonist ja Euroopa Liidu asjade komisjonist. 

Euroopa Liidu asjade komisjoni liikmeks asus Siret Kotka-Repinski. 

Sotsiaalkomisjoni koosseisu asus Keskerakonna liige Igor Kravtšenko. 

Peeter Ernits teatas 10. septembril, et lahkub Keskerakonnast ning liitub EKRE-ga. Et Ernits riigikogus fraktsiooni vahetada ei saa, sai temast nn aknaalune ehk fraktsiooni mittekuuluv saadik.

Fraktsiooni mittekuuluvaid saadikuid on kuus: Margus Tsahkna, Marko Mihkelson, Urve Palo, Artur Talvik, Olga Ivanova ja Peeter Ernits.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles