Terrorirünnakutes hukkunute arv on aastaga vähenenud (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam terrorirünnakute põhjustatud surmajuhtumeid leidis eelmisel aastal aset Afganistanis.
Kõige enam terrorirünnakute põhjustatud surmajuhtumeid leidis eelmisel aastal aset Afganistanis. Foto: MASSOUD HOSSAINI / AFP / Scanpix

Terrorirünnakute tagajärjel hukkus möödunud aastal 27 protsenti vähem inimesi, kui 2016. aastal.

«Terroriaktide koguarv maailmas langes 2017. aastal 23 protsendi võrra,» kirjutatakse USA välisministeeriumi raportis. «Terroriaktide põhjustatud surmajuhtumite arv langes 27 protsendi võrra.»

Raportit kommenteerinud ametniku sõnul on languse põhjus see, et Iraagis on tänu USA vägedele aset leidnud tunduvalt vähem terrorirünnakuid ja see mõjutab kogu maailma näitajaid.

Aruandest selgub, et 2017. aastal toimus terrorirünnakuid kokku umbes sajas riigis, aga 59 protsenti kõigist rünnakutest leidis aset viies riigis. Nendeks on Afganistan, India, Iraak, Pakistan ja Filipiinid. 

70 protsenti kõikidest terrorirünnakutega seotud surmajuhtumitest leidis aset Afganistanis, Iraagis, Nigeerias, Somaalias ja Süürias.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles