Merkel: valitsus peab hakkama lahendama tavakodanike probleeme (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: MARKUS SCHREIBER / AP / Scanpix

Saksa kantsler Angela Merkel ütles täna, et koalitsioonivalitsus peab lõpetama sisetülid ning asuma lahendama tavakodanike probleeme.

Eile lahendas Merkel koos kahe teise koalitsioonierakonna juhiga vastasseisu sisejulgeolekuameti BfV juhi Hans-Georg Maasseni üle, kelle tagasiastumist nõudis Sotsiaaldemokraatlik Partei.

Merkel ütles, et ta kahetseb seda vaidlust ning kutsus suuremaid erakondi omavahelisest poliitilisest kemplemisest edasi liikuma. «Nüüd on seda tähtsam, et asuksime lahendama inimeste probleeme,» ütles kantsler. «Viimastel kuudel oleme olnud paljudes valdkondades liiga hõivatud iseendiga. See peab muutuma.»

Merkel tunnistas, et esialgne kokkulepe Maasseni suhtes ei olnud veenev ning ta ise mõtles liiga palju organisatsioonilistele detailidele ja liiga vähe sellele, mida inimesed tema edutamisest kuuldes õigustatult tunnevad. «Kahetsen väga, et säärane asi sai juhtuda,» ütles Merkel ajakirjanikele.

Kantsler lisas, et koalitsioonijuhid arutavad järgmisel nädalal pakilisi küsimusi nagu tagamine, et diisliautode omanikke ei ähvardaks hiljutiste kohtuotsuste järel mõnes Saksamaa linnas sõidukeeld.

Merkel on oma neljanda ametiaja jooksul pidanud silmitsi seisma kolme suure probleemiga. Esmalt tuli kantsleril mitu kuud pingutada, et valitsus kokku saada. Siis lahvatas Merkelil rändetüli siseminister Horst Seehoferiga ning viimaseks katsumuseks oli sisejulgeolekuameti juhi Hans-Georg Maasseniga seonduv skandaal. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles