Indoneesias alustatakse tsunami ohvrite matmist ühishaudadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsunami ohvrite matmine Palu linnas.
Tsunami ohvrite matmine Palu linnas. Foto: BAY ISMOYO / AFP / SCANPIX

Täna alustatakse Indoneesia Sulawesi saart tabanud maavärina ja tsunami tagajärjel hukkunud enam kui 800 inimese matmist ühishaudadesse.

Samal ajal jätkuvad otsingud sadade kadunuks jäänud inimeste leidmiseks ja kardetakse, et ohvrite arv võib kerkida tuhandeteni. Ainuüksi ühe hotelli varemete all on kardetavasti üle 60 inimese.

«Ohvrite arv tõuseb veelgi,» ütles rahvusliku kriisiagentuuri pressiesindaja Sutopo Purwo Nugroho. «Me alustame ohvrite ühismatmist, et vältida haiguste levikut.»

Päästetööde kõrval kritiseeritakse riigi tsunamihoiatuste süsteemi, mis ei tööta korralikult. Nimelt tühistati maavärina järel antud tsunamihoiatus ja vähem kui tund aega pärast seda tabas Sulawesi saart kolme meetri kõrgune hiidlaine. 

Kriisiagentuur tunnistas, et inimelusid päästev tsunamihoiatuste süsteem pole rahapuuduse tõttu korralikult töötanud juba kuus aastat.

«Meie rahastust on igal aastal kärbitud,» ütles Nugroho. 

Indoneesia Sulawesi saart tabas võimas maavärin ja sellest tingitud tsunami reedel. Ametlikel andmetel hukkus 832 inimest, aga suur hulk inimesi on kadunud ja hukkunute arv võib kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles