Tartu korvpallis käib kõva vägikaikavedu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alustas hooaega 79:59 võiduga Jurmala üle. Paralleelselt platsil toimuvaga käib Tartu korvpallis aga võitlus mõjuvõimu nimel, sest Tanel Teini juhitud initsiatiivgrupp pole nõus esindusmeeskonna praeguse ambitsiooniga.
Tartu Ülikooli korvpallimeeskond alustas hooaega 79:59 võiduga Jurmala üle. Paralleelselt platsil toimuvaga käib Tartu korvpallis aga võitlus mõjuvõimu nimel, sest Tanel Teini juhitud initsiatiivgrupp pole nõus esindusmeeskonna praeguse ambitsiooniga. Foto: Margus Ansu

Eesti tippspordis on ikka ja jälle olnud muret pika perspektiivi eiramisega, millele eelistatakse lühiajalist edu. Vahet pole, mis saab kahe, viie või kümne aasta pärast. Peaasi, et praegu on kõik enam-vähem (hästi). Säärase mõtteviisi tõttu on Eestis kõrvetada saanud paljud spordialad, nende seas ka korvpall.

Pärast kaheksa aasta jooksul kuuendat pealinna hiiult BC Kalev/Cramolt finaalseerias saadud 0:4 kaotust otsustas Tartu Ülikooli korvpallimeeskond keskenduda pikale perspektiivile. Ülikooli spordiklubi otsustas lõpetada aastaid kestnud korvpalliprojektile pealemaksmine. Eelarve vähenes oluliselt ja meeskonnas tehti jõuline noorenduskuur.

Tartu korvpalliringkondades ülikooli sammud mõistmist ei leidnud. Juba kevadel, kui plaan esiti ilmnes, tabas seda tõsine kriitikarahe. Tosin päeva enne meeskonna hooaja esimest ametlikku mängu tuli avalikkuse ette initsiatiivgrupp, kuhu kuulusid teiste seas endised Tartu Rocki liidrid Tanel Tein ja Tarmo Kikerpill ja klubi endine mänedžer Meelis Pastak.

Nende avalduse retoorika väitis, et uus hooaeg tähistab Tartus professionaalse korvpalli lõppu. Nad avaldasid soovi, et tulevikus loovutaks ülikool kontrolli Tartu esindusmeeskonna üle sihtasutusele, mille tuumikpartneriteks oleksid nii linn kui ka ülikool. Samuti nähti vajadust tõsta esindusmeeskonna eelarve 1,2 miljoni euroni ehk samasse suurusjärku BC Kalev/Cramoga. Praegu on see vähemalt neli korda väiksem.

Eelmisel reedel, kui toimus meeskonna ametlik esitlus, ilmus Tartu Postimehe teisel küljel initsiatiivgrupi liikme ja Tartu Rocki endise peatreeneri Paavo Russaku kriitiline artikkel, kus ta räägib läbivalt «profikorvpallist loobumisest».

Tartu Ülikooli korvpallijuht Raigo Häelme pole nõus, justkui võrduks esindusmeeskonnas tehtud noorenduskuur professionaalse korvpalli lõpuga. Tõsi, erinevalt aastatepikkusest perioodist pole hetkel päevakorras ega eesmärgiks Tallinnaga konkureerime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles