Venemaa eitab süüdistusi tsiviilisikute tapmises Süürias (3)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mehed kannavad Aleppo naabruskonnas läinud aastal Vene õhurünnakute järel majarusude vahel imikuid välja.
Süüria mehed kannavad Aleppo naabruskonnas läinud aastal Vene õhurünnakute järel majarusude vahel imikuid välja. Foto: AMEER ALHALBI/AFP/Scanpix

Vene õhurünnakutes Süürias on kolme aasta jooksul saanud surma üle 18 000 inimese, kellest peaaegu pool on tsiviilelanikud, väidavad inimõigusorganisatsioonid. Venemaa väidab, et täppisrünnakutes on surma saanud 85 000 inimest, kes kõik olid terroristid ja surmasaanute seas pole ühtegi tsiviilelanikku.

Valitseva režiimi vankumatu liitlasena alustas Venemaa Süürias õhurünnakuid 2015. aasta 30. septembril, kui konflikti algusest oli möödunud neli aastat. Humanitaarorganisatsiooni Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus andmeil on Vene väed seal sestsaadik tapnud 18 096 inimest. «Selle arvu hulka kuulub 7988 tsiviilelanikku ehk umbes pool koguarvust,» ütles organisatsiooni juht Rami Abdel Rahman uudisteagentuurile AFP.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles