Blogi: kaksikvõit Mercedestele, mõlema Ferrariga kokku põrganud Verstappen poodiumil

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani GP võitja ja MM-sarja kindel liider Lewis Hamilton.
Jaapani GP võitja ja MM-sarja kindel liider Lewis Hamilton. Foto: Toru Takahashi / AP

Vormel 1 sarja hooaja 17. etapi Jaapanis võitis MM-sarja üldliider Lewis Hamilton. Mercedestele kindlustas kaksikvõidu Valtteri Bottas. Kolmanda koha teenis Red Bulli sõitja Max Verstappen, kes esimesel ringil põrkas kokku Ferrari piloodi Kimi Räikköneniga ja teenis viiesekundilise ajakaristuse. Enne karistuse kandmist jõudis Verstappen kokku põrgata veel Räikköneni meeskonnakaaslase Sebastian Vetteliga, kuid pääses sellest puhta nahaga. Esikolmikule järgnesid 15. kohalt alustanud Red Bulli sõitja Daniel Ricciardo, Räikkönen ja Vettel. Hamiltoni edu MM-sarja üldarvestuses kasvas Vetteli ees 67 punkti peale. Hooaja lõpuni jääb kihutada veel neli etappi (USA, Mehhiko, Brasiilia, Abu Dhabi).

Enne võistlust:

Viimane asi, mida MM-sarja liidrist Lewis Hamiltonist viis etappi enne hooaja lõppu 50 punktiga maha jääv Sebastian Vettel Suzukas vajas, oli Ferrari tiimi kohmerdamine. Ent just nii ajasõidus juhtus: katse rehvitaktikaga kavaldada maksis võistkonnale valusalt kätte ning Vettel pidi leppima alles üheksanda ajaga. Ferrari prohmakas oli ühelt poolt nii tõsine ja teisalt nii rumal, et ajas tiimibossi Maurizio Arrivabene päris kurjaks.

Ferrari läks ajasõidu kolmandas voorus riskile, saates Vetteli ja Kimi Räikköneni vihmasaju ootuses rajale vahepealsete rehvidega. Konkurendid jõudsid aga slikkidega head ajad kirja saada ning kui Ferraride rehvid samuti slikkide vastu vahetati, jõudis vihmasadu juba kohale. Tõsi, Esteban Oconi karistuse järel saab Vettel startida kaheksandast ruudust, ent kuna MM-sarja liider Lewis Hamilton läheb rajale parimalt kohalt, ootab Vettelit ikkagi ees väga raske tööpäev.

Viimasest seitsmest etapist viis võitnud ning ülejäänud kahel korral teisena lõpetanud Hamilton pole hooaja teises pooles kordagi vääratanud ning nii on tema edu Vetteli ees juba 50 punkti. Saadaval on veel 125 punkti ja arvestades, et Suzukas on britt võidutsenud viimasest neljast aastast kolmel, näib taevas Vetteli jaoks erakordselt pilvine.

Teisest ruudust pääseb Hamiltoni kõrvalt rajale tiimikaaslane Valtteri Bottas, nende järelt stardivad Max Verstappen Red Bullil ja Räikkönen Ferraril. Kolmanda stardirea moodustavad Romain Grosjean (Haas) ja elu parima kvalifikatsiooniga hakkama saanud Brendon Hartley, Toro Rossode head hoogu kinnitab Pierre Gasly seitsmes stardikoht. Tema ja Vetteli järel lõpetavad esikümne Sergio Perez (Force India) ja Charles Leclerc (Sauber).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles