Kalev/Cramo kaudu LeBron Jamesiga samasse klubisse: Lakers lõi käed ekskalevlasega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Machado lendab kõrgelt.
Scott Machado lendab kõrgelt. Foto: Tairo Lutter

Legendaarne Los Angeles Lakersi korvpallimeeskond, kellega liitus suvel teiste seas LeBron James, teatas vahetult enne uue hooaja algust, et on sõlminud lepingu tagamängija Scott Machadoga.

Eelmisel hooajal mängis 28-aastane Machado G-liigas (endise nimega D-liigas) kuulsama Lakersi farmmeeskonnas South Bay Lakersis. 46 mängus kuulus ta 22 korda algkoosseisu ning viskas mängus keskmiselt 15,9 punkti, andis 8,7 korvisöötu, võttis 3,8 lauapalli ja tegi 1,0 vaheltlõiget. Mänguminuteid kogunes talle keskmiselt 31,4.

Lakersi nimekirjas on nüüd 18 mängumeest, kellest tagamees Alex Caruso ja väike äär Travis Wear hakkavad tõenäoliselt mänguminuteid koguma G-liigas. Ka Machado puhul pole veel sugugi kindel, et ta uuel hooajal Lakersi eest platsile jookseb.

Varem on Machado kandnud NBAs Houston Rocketsi särki, saades nende eest hooajal 2012-13 kuues kohtumises platsile üksikuteks minutiteks ning tehes pärast seda Golden State Warriorsi eest kaasa ka viies play-off-mängus. Samuti on ta paljude NBA klubide eest kaasa teinud suveliigas.

NBAsse üritas ta pääseda juba 2012. aastal, kuid ei osutunud draftis valituks. 2014. aastal siirdus Machado Euroopasse, lüües käed Villeurbanne'i Asveliga. Järgmisel aastal proovis ta suveliigas veel korra õnne Toronto Raptorsis, ent jäi lepinguta ja saabus sealt Kalevisse, kus oli kogu hooaja jooksul üks meeskonna liidreid. Eestist kolis Machado Saksamaale, kus veetis poolteist hooaega esmalt Oldenburgi ja siis Rasta Vechta ridades. Kui ameeriklane viimatinimetatud klubist tüliga lahkus, siirdus ta Hispaania kõrgliigasse Manresasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles