London: Brexiti lepe on tähtis Euroopa julgeolekule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Jeremy Hunt.
Briti välisminister Jeremy Hunt. Foto: JACK TAYLOR / Getty Images / Scanpix

Brexiti leppe saavutamine on eluliselt tähtis Euroopa julgeoleku jaoks, ütles Briti välisminister Jeremy Hunt esmaspäeval.

"See on ülioluline nädal nii Ühendkuningriigi kui meie Euroopa partnerite jaoks," ütles Hunt avalduses enne Euroopa Liidu välisministrite kohtumist Luxembourg'is.

"Euroopa Liidu autonoomiat ja Ühendkuningriigi suveräänsust austava Brexiti kokkuleppe saavutamise tähtsust ei saa ülehinnata," lisas ta.

"Selle saavutamine on eluliselt tähtis ka meie julgeoleku jaoks, kuna majandussuhted on meie kõikide partnerluste keskmes, seal hulgas eluliselt tähtsad julgeolekuliidud, mis meil on meie sõpradega Euroopas."

Briti välisministeeriumi teatel kinnitab Hunt kohtumisel oma EL-i kolleegidega, et kokkuleppe saavutamine on "meie ühistes huvides", ning kordab "jätkuva julgeolekukoostöö tähtsust, seistes silmitsi uute ja esilekerkivate ohtudega".

Hunt võõrustas pühapäeval oma maaresidentsis Cheveningis kaheksa Ida-Euroopa riigi välisministrit. Ühendkuningriigi Brexiti-minister Dominic Raab aga pidas Brüsselis kõnelusi EL-i pealäbirääkija Michel Barnier'ga.

Briti peaminister Theresa May esitab oma Brexiti-ettepaneku EL-i tippkohtumisel sel nädalal Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles