EKRE sisevalimistel enim hääli saanud Mart Saarso jäi valimisnimekirjas teiseks (5)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Saarso.
Mart Saarso. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) Läänemaa ja Saaremaa ringkonna ühine üldkoosolek valis pühapäeval riigikogu valimisteks piirkonna esinumbriks Helle-Moonika Helme, kuigi enim hääli kogus nimekirjas teisele kohale jäänud Mart Saarso.

Saarso suurem häältesaak tekitas segadust ja näiteks Meie Maa kirjutas, et kuigi projektis käidi esinumbrina välja EKRE esimehe Mart Helme abikaasa Helle-Moonika Helme ja teise numbrina Mart Saarso, valis üldkoosolek häältearvu ülekaaluga Saarso esimeseks ja Helme teiseks.

EKRE Läänemaa piirkonna juhi Hardi Rehkalti sõnul tuli apsakas sellest, et sisevalimiste korda tõlgendati valesti.

«Kord näeb ette, et esinumbrile, teisele ja kolmandale kohale tehakse eraldi valimisvoorud ning ülejäänud nimekirjale veel üks valimisvoor. Valimisnimekirja esimesele kuni kolmandale kohale seati igaks valimiseks üles üks kandidaat. Teise koha hääletusel oli Mart Saarsol rohkem hääli, kui Helle-Moonika Helmel ja nii see asi lappesse läks,» rääkis Rehkalt.

Hääletus oli salajane.

Riigikogu valimistel on Hiiu-, Saare- ja Läänemaa valimisnimekirjas EKRE esinumber Helle-Moonika Helme, teisel kohal Mart Saarso ja kolmas Hardi Rehkalt.

EKRE ringkonnanimekirjas kandideerivad riigikokku veel Agnes Pulk Hiiumaalt, Ille Palusalu, Toomas Vallimäe ja Martin Judanov Läänemaalt ning Daniel Mereäär Muhust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles