Ministrid ei pea kanepi legaliseerimise teemat Eestis aktuaalseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: SCANPIX

Kanepi legaliseerimise teema ei ole Eestis aktuaalne, leidsid ministrid tänasel valitsuse pressikonverentsil.  

Kultuuriminister Indrek Saar ei leia, et Eesti peaks Kanada eeskujul kanepi legaliseerima, kuna enamus rahvast oleks sellele vastu.

«Diskussiooni võib ühiskonnas alati alustada, seda ei saa keegi takistada,» märkis Saar, lisades, et ravikanep on Eestis sisuliselt lubatud, seda küll raviarstide otsusel.

«Mis puudutab laiatarbekaubana kanepi legaliseerimist, siis kui vaadata olukorda Eestis, siis rõhuv osa Eesti inimesi seda ei toeta,» märkis Saar valitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et tervishoiuorganisatsioonide senine seisukoht on olnud, et uimastite legaliseerimisel oleks Eesti ühiskonnale negatiivne mõju.

Maaeluminister Tarmo Tamm lisas, et Eesti ei pea kõike, mis maailmas toimub, üle võtma. «Täna see teema küll Eestis aktuaalne ei ole ning valimisdebattides ei peaks sellele ruumi kulutama,» ütles Tamm.

Ta rahandusminister Toomas Tõniste leidis, et kanepi legaliseerimise teema ei ole Eestis aktuaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles