Kivirähk: Eesti 200 hüpoteetiline toetus on üheksa protsenti (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi uusi parteisid ERRi tellitud Turu-uuringute AS-i oktoobrikuises erakondade toetusküsitluses polnud, arvutas sotsioloog Juhan Kivirähk välja, et Eesti 200 toetus oleks valimistel osaledes üheksa ja Elurikkuse Erakonnal üks protsent, vahendab ERR

«Küsisime, kas valija oleks uute erakondade tekkimisel valmis muutma oma varem väljendatud valimiseelistust. Selliseid valijaid oli üheksa protsenti,» sotsioloog Juhan Kivirähk.

Neilt küsiti omakorda, et kui nad on valmis oma eelistust muutma, siis kumma poolt nad oma hääle annaksid – Eesti 200 või Elurikkuse Erakonna?

Neist üheksast protsendist, kes muudaksid oma eelistust, annaks 68 protsenti hääle erakonnale Eesti 200 ning üheksa protsenti Elurikkuse Erakonnale ning neile vastustele tuginedes tehti muudatused vastajate poolt varem antud valimiseelistustesse. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles