Varssavi Kammerooper toob rahvusooperisse «Tango»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Varssavi Kammerooper, stseen ooperist «Tango»
Foto: Varssavi Kammerooper, stseen ooperist «Tango» Foto: Varssavi kammerooper

Esmaspäeval, 22. oktoobril etendub Rahvusooper Estonia laval Michał Dobrzyński ooper «Tango», mille toob Eesti publikuni Varssavi Kammerooperi trupp.

Teatrijuht Aivar Mäe sõnul on rahvusooperile väga oluline side erinevate teatritega mujal maailmas. «Kammerooperi etendusi ei ole Eestis tihti näha ja kuulda, mistõttu on mul hea meel, et sellise kaliibriga kammerooper Eestit külastab.»

Poola Vabariik tähistab 11. novembril oma 100. sünnipäeva ning poolakate lavastus jõuab Estonia lavale kahe riigi ühiste juubelipidustuste raames. «Eesti juubeliaasta jooksul on ka Estonia andnud palju külalisetendusi. Alustasime Peterburi Maria teatrist ning seejärel külastasime Muusikkitalo Helsinkis, Läti ja Leedu rahvusoopereid. Jaanuaris anname lõppakordi Moskva Suures Teatris,» rääkis Mäe.

Sławomir Mrożeki näidendid kujutavad lihtsaid olukordi ja näitavad meie harjumuspärase käitumise koomilisust ja absurdsust ja tema «Tango» on Poola näitekirjanduse üks kirkamaid pärle. Michał Dobrzyński on selle dramaturgiliselt mitmekihilise näidendi muusikasse valanud, andes kaasaegses helikeeles ja peene tunnetusega edasi selle kirjandusteose olemuse.

Eesti vaatajad on seni näinud kahte Mati undi tõlgendust Mrożeki «Tangost»: esimesel korral jõudis see tema käe all lavale 1989. aastal Eesti Noorsooteatris ning teisel korral 2002. aastal Eesti Draamateatris.

Varssavi Kammerooper on varemgi Eestis etendusi andnud. 2014. aastal olid poolakad Pärnu Ooperipäevade peakülalisteks. Ooperipäevade avalöögina kanti Pärnu Kontserdimajas ette Händeli ooper «Imeneo».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles