Meedia: USA kaalub transsooliste tunnustamise tühistamist (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transsooline kapten Ühendriikide armees Jennifer Sims.
Transsooline kapten Ühendriikide armees Jennifer Sims. Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi valitsus kaalub ettepanekut kitsendada inimese soo määratlust, kirjutas päevaleht New York Times pühapäeval.

Timesi kätte jõudnud memorandumi alusel juhib tervishoiuministeerium (HHS) püüdlust määratleda sugu föderaalse kodanikuõiguste seaduses, mis keelab diskrimineerimise riigi rahastatud haridusprogrammides.

Ministeerium tegi ettepaneku määratleda sugu selliselt, et inimene saab olla vaid kas mees- või naissoost.

Soo panevad paika need genitaalid, millega inimene sündis. Sugu saab muuta vaid siis, kui inimene suudab geneetiliselt tõestada, et ta on teisest soost, öeldakse memos.

«Sugu tähendab inimese staatust mehe või naisena lähtuvalt muutumatutest bioloogilistest tunnustest, mis tuvastatakse sünni kaudu või sünni eel,» kirjutab ministeerium.

«Inimese esmases sünnitunnistuses määratletud sugu on lõplik tunnistus inimese soost, välja arvatud juhul, kui selle lükkavad ümber usaldusväärsed geneetilised tõendid.»

HHS pani memorandumi kokku kevadel ning sestpeale ringleb see Washingtoni võimukoridorides, kirjutab Times.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles