Nädal pärast seadustamist: Kanada kanepivarud on otsakorral (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikas järjekorras oodanud inimesed võivad jääda pika ninaga - kanep on otsakorral.
Pikas järjekorras oodanud inimesed võivad jääda pika ninaga - kanep on otsakorral. Foto: Ryan Remiorz / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Eelmisel nädalal kanepi mõnuainena seadustanud Kanada seisab täna silmitsi probleemiga - kanepivarud on otsakorral. 

Vaid veidi enam kui nädal pärast kanepi seadustamist, on mitmes jae- ja veebipoes kanepivarud otsakorral või on kanep täiesti läbimüüdud.

Osa poode on sunnitud ajutiselt uksed sulgema, seejuures pidi politsei mõnel pool poodidele appi tulema, et pikas järjekorras seisnud ja ärritunud kliendid toote otsalõppemisel poest välja toimetada. Võib juhtuda, et mõni piirkond peab uut kanepisaadetist ootama mitu kuud.

Ainuüksi Québeci provintsis tehti esimesel kauplemispäeval 42 500 tehingut, seejuures tehti enim tellimusi veebipoodidest. Praegu eeldatakse, et aastas võidakse Kanadas tarbida kuni 800 000 kilogrammi kanepit.

Toote otsalõppemise põhjuseks on asjaolu, et otsus kanep seadustada võeti vastu alles juunis ja see ei jätnud piisavalt aega kanepi kasvatamiseks ning varumiseks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles