Heiki Nabi MMi 5. kohast: üdini pettunud ma pole, aga need kohtunikud...

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi jäi pronksimatšis 1:3 alla kuubalasele Oscar Pino Hindsile. Eelmistes matšides saadud peahoopide tõttu maadles Nabi kolmandikujagu kinni paistetanud silmaga, aga «see polnud segav faktor».
Heiki Nabi jäi pronksimatšis 1:3 alla kuubalasele Oscar Pino Hindsile. Eelmistes matšides saadud peahoopide tõttu maadles Nabi kolmandikujagu kinni paistetanud silmaga, aga «see polnud segav faktor». Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix

Eesti tituleerituimale tegevmaadlejale Heiki Nabile pakkus Budapesti MM vastakaid emotsioone – ühelt poolt sai ta kirja ühe väga ja teise niisama tugeva võidu, teisalt jätsid kaotused poolfinaalis ja pronksimatšis ta medalist ilma.

«Ma ei ole üdini pettunud, sest mul on hea meel, et suutsin end aasta tähtsaimaks võistluseks viia hooaja parimasse vormi ja anda endast matil kõik. Ju see oli siis seekord väärt 5. kohta,» hindas Nabi oma esitust. «Ei tea, miks elu sellise vingerpussi mängis, et loosiratta niimoodi ringlema pani?»

Nimelt juhtus kreeka-rooma raskekaalu (kuni 130 kg) kategoorias nii, et eranditult kõik favoriidid sattusid ühele tabelipoolele. Maadluse tiitlivõistlustel on loos täiesti vaba, asetused kedagi ei kaitse. Nii läkski Nabi kaheksandikfinaalis vastamisi tiitlivõistlustelt 18 medalit võitnud türklase Riza Kayaalpiga, kellega kohtus ka mulluses MM-finaalis.

Kui toona võitis türklane, siis seekord jäi 2:1 peale Nabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles