Anu Raua vaibanäitus ERMis on avatud viimased kaks nädalat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Raua vaibanäitus ERMis.
Anu Raua vaibanäitus ERMis. Foto: Berta Vosman / ERM

Eesti Rahva Muuseumi galeriis (Muuseumi tee 2, Tartu; B-sissepääs) on viimaseid nädalaid avatud tekstiilikunstnik ja akadeemik Anu Raua ülevaatenäitus «Isamaastikud». Näitusel on eksponeeritud ligi 50 Anu Raua vaipa perioodist 1968–2018. Lisaks legendaarsetele töödele «Kogujad», «Rehi» ja «Koda» on eksponeeritud mitu uut vaipa, sealhulgas näituse nimivaip «Isamaastik».

«Kui vaadata, millised kujundid ja värvid mu vaipadele satuvad, siis tundub, et need on pärit muuseumist, metsast, põllult ja päris oma kodunt, kambrist. Koon oma vaipadesse seda, mis mulle tundub ilus ja armas olevat,» iseloomustas Raud oma aastakümnetepikkust loomingut.

Näitus on avatud pühapäeva, 11. novembrini.

Anu Raud on üks tunnustatumaid Eesti vaibakunstnikke, kelle kirgas elutunnetus käib alati ajaga kaasas ja kes on pühendanud oma elu õpetamisele. Raud pälvis tänavu riikliku kultuuri elutööpreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles