Arsenalis treeniv 16-aastane Eesti väravavaht: arenen absoluutses tipus

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Jakob Hein Londoni Arsenali särgis.
Karl Jakob Hein Londoni Arsenali särgis. Foto: Twitter / Karl Jakob Hein

Pole just igapäevane, et 16-aastane jalgpallipoiss harjutab koos maailma tippklubi esindusmeeskonnaga. Kui säärane tunnustus saab osaks eestlasele, oleks patt sellest mitte vaimustuda.

«Kõik on toimunud tõesti väga kiiresti,» ütleb suvel Nõmme Unitedi kodust Männiku mändide vahelt Londoni Arsenali uhkesse akadeemiasse kolinud väravavaht Karl Jakob Hein. Lõviosa treeningutest teeb ta koos duubli ehk U23 meeskonnaga – ka see pole tema vanuses kaugeltki tavaline –, aga aina enam on edutatud ka klubi kõige suuremate staaride seltsi.

«Viimastel nädalatel on päris palju põhisatsi juurde kutsutud. Varem käisin ka aeg-ajalt, aga siis enamasti lihtsalt koos teiste väravavahtidega harjutamas,» selgitab Hein. «Keegi pole öelnud, kas tegemist on preemiaga või miks mind on kaasatud. Kindlasti pean seda meeldivaks üllatuseks. Aga ega ma sellele liiga palju mõtle. Treenin lihtsalt nagu jaksan.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles