Sentsovi kinnitusel elas ta näljastreigi üle ja tema tervis on taastumas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina filmirezissöör Oleg Sentsov.
Ukraina filmirezissöör Oleg Sentsov. Foto: AP/Scanpix

Venemaal vangistatud Ukraina filmirežissöör Oleg Sentsov ütles kirjas ühele oma sõbrale, et elas üle 145-päevase näljastreigi ja selle tagajärjel tekkinud terviserikked. 

Sentsov pidas näljastreiki maist oktoobrini ja nõudis kõikide Venemaal kinnipeetud poliitvangide vabastamist. Moskva järgi ei andnud ega vabastanud ühtegi vangi. 

«Tundub, et ta tuleb sellest välja,» ütles Sentsovi sõber Nikolai Schur täna AFP-le. «Pole mingit kindlust, et kõik hästi lõpeb, aga hetkel on lootust.» 

Schur sai Sentsovilt kirja, milles režissöör ütles, et tunneb end palju paremini kui kuu aja eest. 

«Ära muretse liiga palju – ma jäin ellu,» ütles Sentsov kirjas. «Loomulikult pole mu analüüsid veel head, kuid pole ka nii halvad kui varem.» 

Sentsov pole enda sõnul enam tilguti all, peab järgima talle määratud dieeti ja võtma rohtusid.

Sentsov mõisteti 2015. aastal süüdi Venemaa poolt annekteeritud Krimmis terrorirünnaku kavandamises. Ta kannab Jamali-Neenetsi autonoomses ringkonnas range režiimiga karistuskoloonias 20-aastast vanglakaristust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles