Süüdistus: vallatöötaja sõlmis iseendaga lepingu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma auto kasutamisega tekitataud  kahjusumma hinnati  26 000 euroni.
Oma auto kasutamisega tekitataud kahjusumma hinnati 26 000 euroni. Foto: SCANPIX

Prokuratuur süüdistab Kehtna Elamu endist juhti selles, et ta sõlmis ettevõttejuhina sõlmis iseendaga lepingu.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Aivo Tuurmad OÜ Kehtna Elamu juhatuse liikmena iseendaga lepingute sõlmimises ning aastatel 2011–2014 asutuse eelarvevahendite omastamises.

«Süüdistuse järgi sõlmis süüdistatav vallale kuuluva ettevõtte esindaja ehk ametiisikuna iseendaga lepingu oma isikliku auto kasutamiseks ettevõtte heaks,» selgitas prokurör Küllike Kask. Ta selgitas, et avalikke ülesandeid täitev ametiisik ei tohi sõlmida iseendaga tehinguid, see toob kaasa ilmselge huvide konflikti.

Eeluurimisega tuvastati tekitatud kahjusumma ligikaudu 26 000 eurot. OÜ Kehtna Elamu on esitanud kriminaalasja juurde ka tsiviilhagi.

Kriminaalasi alustati politseiinfo põhjal 2017. aasta märtsis. Prokuratuur saatis süüdistuse kohtusse tänavu juuni lõpus. Kohtuistung algas 30. oktoobril ning jätkub 27. novembril ning 16. ja 30. jaanuaril.

Kehtna Elamu loodi 1992. aastal Kehtna vallavalitsuse poolt ja selle tegevusalaks oli kommunaalmajanduse teenuste osutamine Kehtna, Lelle ja Keava alevikes. 1997. aastal kujundati ME Kehtna Elamu ümber osaühinguks Kehtna Elamu, mille põhitegevusalad on  vee- ja kanalisatsiooniteenuse osutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles