Putin: Venemaa suhtub NATO õppustesse oma piiride lähedal rahulikult (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin võttis täna osa Pariisis toimunud Esimese maailmasõja lõpu mälestusüritustest.
Venemaa president Vladimir Putin võttis täna osa Pariisis toimunud Esimese maailmasõja lõpu mälestusüritustest. Foto: Ludovic Marin / AP / Scanpix

Vene presidendi Vladimir Putini sõnul suhtub Moskva NATO õppustesse Vene piiride lähedal rahulikult, kuigi püüab hoiduda samaga vastamast.

«Mis puudutab õppusi, siis ka meie korraldame neid, kuigi me püüame mitte teha täiemahulisi õppusi NATO piiride lähedal,» sõnas Putin propagandakanaliks peetava Vene uudistetalituse RT prantsuskeelsele harule RT France.

Vene presidendi sõnul korraldas riik viimase suurõppuse idas, tuhandete kilomeetrite kaugusel NATO riikide piiridest.

«Reeglina suhtume sellesse rahulikult. Loodan, et dialoog, mis on alati vajalik, etendab ka siin oma positiivset rolli,» sõnas ta ja avaldas lootust NATO-Vene dialoogi taastumisele.

2017. aastal korraldas Venemaa suurõppuse Zapad muuhulgas Vene Lääne sõjaväeringkonnas ja Valgevenes NATO piiride lähistel.

NATO hiljutine suurõppus Trident Juncture leidis aset Norras rohkem kui 1000 kilomeetri kaugusel Vene piirist.

Putin võttis sõna ka Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni hiljutise idee kohta, et Eroopa peaks ehitama üles omaenda sõjaväe, sest kontinendi riigid ei saa enam kaitse vallas USA-le toetuda.

«Mis puudutab alternatiivseid relvajõude, Euroopa ühist armeed, siis see idee ei ole uus. President Macron on nüüd seda taaselustamas,» lausus Putin. «Üldiselt on see mitmepooluselise maailma tugevdamise vaatenurgast positiivne protsess. Selles osas on meil Prantsusmaaga sarnased seisukohad.»

Euroopa on tema sõnul tugev majanduslik blokk ning on üsna loomulik, et ta tahab olla iseseisev, enesepiisav ja suveräänne ka kaitse ja julgeoleku vallas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles