Gaza sektoris sai tulevahetuses surma seitse inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina julgeolekutöötajad surnukuuris.
Palestiina julgeolekutöötajad surnukuuris. Foto: SAID KHATIB / AFP

Iisraeli armee teatel puhkes pühapäeval Gaza sektoris korraldatud operatsiooni käigus tulevahetus, palestiinlaste andmetel sai selles surma seitse inimest.

Veel kuus inimest sai haavata.

Gaza tervishoiuministeerium kinnitas vähemalt kuue palestiinlase hukkumist, kellest üks oli islamiliikumise Hamas relvastatud tiiva piirkonnakomandör.

"Iisraeli armee julgeolekuoperatsiooni käigus Gaza sektoris puhkes tulevahetus, milles sai surma üks kaitsejõudude ohvitser ja veel üks sõjaväelane haavata," kirjutati juudiriigi armee teadaandes.

Palestiina julgeolekujõudude informatsiooni kohaselt leidis relvakokkupõrge aset sektori lõunaosas asuvast Khan Yunisest idas.

Hamasi eestkõneleja Fawzi Barhoum mõistis ametlikus avalduses hukka "Iisraeli argpüksliku rünnaku".

Esialgu pole teada, mis täpsemalt juhtus. Kohe pärast tulevahetust kõlasid Iisraeli lõunaosas õhuhäiresireenid, mis tähendab tavaliselt rakettide tulistamist Gazast.

Juudiriigi armee hilisema teadaande kohaselt tulistati sektorist kümme raketti, millest kaks õhutõrje kahjutuks tegi.

"Viimastel tundidel on Gaza sektorist tulistatud Iisraeli kümme raketti, millest kaks õhutõrje alla lasi," kirjutati avalduses.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu otsustas pühapäeval seoses Gaza sündmustega naasta Pariisist kavatsetust varem kodumaale, edastati tema ametkonna pressiteates.

"Juhtunuga seoses otsustas peaminister oma visiiti lühendada ja naasta täna öösel Iisraeli," täpsustati avalduses.

Netanyahu osales Prantsusmaal Esimese maailmasõja mälestusüritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles