Nigeerias on koolerapuhangus saanud surma 175 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisepõgenikud Borno osariigis Nigeerias.
Sisepõgenikud Borno osariigis Nigeerias. Foto: STRINGER / AFP / Scanpix

Nigeeria kirdeosas, kus äärmusrühmituse Boko Haram hirmuvalitsus on sundinud kümneid tuhandeid minema rahvarohketesse põgenikelaagritesse, on novembri algusest koolera tagajärjel surnud 175 inimest.

Norra põgenikenõukogu (NRC) teatas täna, et kiirelt leviv koolera on nakatanud Adamawa, Borno ja Yobe osariigis 10 000 inimest, kellest 175 suri.

«Üks peamistest puhangu põhjustest on rahva hulk laagrites, mis raskendab piisava vee, reo äravoolu ja hügieeniteenuste tagamist,» ütles NRC Maiduguri programmi juht Janet Cherono. Maiduguri on Borno osariigi pealinn.

Tema sõnul raskendab olukorda vihmahooaeg.

Cherono hoiatas, et kui laagri territoorium ei suurene ning uusi tervishoiu- ja hügieenirajatisi ei ehitata, siis tuleb Nigeerias järgmisel aastal uus koolerapuhang.

Koolerat põhjustavad bakterid, mis liiguvad inimeselt inimesele reostunud toidu või joogivee kaudu. Koolera põhjustab akuutset kõhulahtisust ning eriti on ohus lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles