Saudid arutasid Iraani ametnike tapmist

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi kroonprints Mohammed bin Salman kohtumisel Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja tema nõunikust väimehe Jared Kushneriga Ar-Riyāḑis.
Saudi kroonprints Mohammed bin Salman kohtumisel Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi ja tema nõunikust väimehe Jared Kushneriga Ar-Riyāḑis. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Saudi Araabia kroonprintsile Mohammed bin Salmanile lähedal seisvad ametnikud arutasid Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi meeskonna nõunikega Iraani ametnike tapmist ning islamivabariigi majanduslikku ja poliitilist saboteerimist, kirjutas Ameerika päevaleht New York Times.

Väljaande andmetel arutasid Salmani vanemabid 2017. aasta märtsis Ar-Riyāḑis ühe eraettevõtjaga Iraani Rahvuskaardi eriteenistuste ülema Qassim Suleimani tapmist. Ajalehe väitel pakkus ettevõtja kaks miljardit dollarit, et kasutada eraluurefirmasid Iraani majanduse saboteerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles