Kolm erakonda lahkuvad Läti valitsuskõnelustelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue Konservatiivse Partei (JKP) esimees Jānis Bordāns.
Uue Konservatiivse Partei (JKP) esimees Jānis Bordāns. Foto: Valda Kalnina/EPA/Scanpix

Arengu Eest/Poolt!, Rahvuslik Liit ja Uus Ühtsus on otsustanud lahkuda valitsuse moodustamise kõnelustelt, mida juhib Uue Konservatiivse Partei (JKP) esimees Jānis Bordāns.

Arengu Eest/Poolt! tegi president Raimonds Vējonisele ettepaneku nimetada uus peaministrikandidaat.

Erakonna esimehe Daniels Pavļutsi kirjast parteikaaslastele selgub, et JKP liidrit on teavitatud otsusest peatada osavõtt Bordānsi juhitavast valitsusest.

Ka Rahvusliku Liidu ja Uue Ühtsuse esindajad kinnitasid, et ei võta enam valitsuse moodustamise kõnelustest osa.

Erakonna Arengu Eest/Poolt juht Daniels Pavļuts leidis eile, et uuskonservatiivide esitatud algatused läheksid valitsusele ja erieelarvele maksma hinnanguliselt 1,7 miljardit eurot, mis tähendab, et valitsuse deklaratsiooni eelnõus kirja pandud lubadused ei ole täidetavad.

Pavļutsi sõnul tuleb selline olukord lahendada, selleks tegid erakonnad kuni täna hommikuni vaheaja.

Vējonis tegi Bordānsile valitsuse moodustamise ettepaneku eelmisel kolmapäeval ja andis selleks aega 21. novembrini. President ütles siis, et ebaõnnestumise korral nimetab ta järgmise kandidaadi.

Praegu on jäänud Bordānsi juhitud valitsuskõnelustele Uus Konservatiivne Partei ja Kellele Kuulub Riik?, kes kahekesi valitsust moodustada ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles