Macron vastas Trumpi solvavatele postitustele (27)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Emmanuel Macron.
Donald Trump ja Emmanuel Macron. Foto: Nicholas Kamm / AFP / Scanpix

Prantsusmaa president Emmanuel Macron vastas kolmapäeval USA presidendi Donald Trumpi sotsiaalmeedias tehtud Prantsusmaad solvavatele postitustele.

Trump nõudis muu hulgas Prantsusmaalt suuremat majanduslikku panustamist NATOsse, meenutas Prantsusmaa kehva esinemist Teises maailmasõjas ja irvitas Macroni madalate toetusprotsentide üle.

Macron märkis, et USA ja Prantsusmaa on kriitilistel aegadel alati ühte hoidnud ning tõi näiteks Esimese maailmasõja ja 11. septembri terrorirünnakud.

«Ja liitlased peaksid teineteist austama,» ütles Macron.

Prantsusmaa presidendi hinnangul olid Trumpi postitused pigem mõeldud tema toetajatele kodumaal.

Prantsuse valitsuse pressiesindaja heitis varem päeval USA presidendile ette sündsustunde puudumist.

Trump irvitas teisipäeval Twitteris Macroni madala - 26-protsendise - reitingu üle ja avaldas arvamust, et tema jutud Euroopa sõjaväest olid mõeldud sellelt tähelepanu kõrvale juhtimiseks.

«Eile oli 13. november, mil me mälestame 130 kodaniku tapmist kolme aasta eest Pariisis ja Saint-Denis's. Nii et ma vastan inglise keeles, et lihtne sündsustunne olnuks asjakohane,» ütles pressiesindaja Benjamin Griveaux.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles