Trump: lähipäevil tehakse avalikuks Khashoggi tapjad (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia tunnistas, et ajakirjanik Jamal Khashoggi suri kuningriigi Istanbuli konsulaadis.
Saudi Araabia tunnistas, et ajakirjanik Jamal Khashoggi suri kuningriigi Istanbuli konsulaadis. Foto: SCANPIX

USA president Donald Trump ütles laupäeval, et «väga põhjalik raport» Jamal Khashoggi mõrva osas avalikustatakse lähipäevil ja kõige tõenäolisemalt juba esmaspäeval või teisipäeval.

Trumpi sõnul sisaldab raport ka seda, et «kes seda tegi».

Presidendi sõnul olid meedias reedel ilmunud spekulatsioonid enneaegsed. Mitmetes meediakanalites kirjutati anonüümsetele valitsusallikatele viidates, et Luure Keskagentuuri (CIA) hinnangul andis ajakirjaniku tapmiskäsu kroonprints Mohammed bin Salman.

Ühendriikide välisministeeriumi eestkõneleja Heather Nauert oli varem päeval samuti öelnud, et  USA valitsus pole Khashoggi mõrva osas veel lõplikule järeldusele jõudnud.

«Viimased uudised, mis viitavad sellele, et USA valitsus on teinud juhtunu osas lõplikud järeldused, ei vasta tõele,» ütles Nauert.

Ajaleht Hürriyet kirjutas reedel, et - Türgil on veel tõendeid, seal hulgas helisalvestis, mis räägivad vastu Saudi Araabia ametlikule versioonile Khashoggi tapmisest. Teine, 15 minuti pikkune salvestis näitab selgelt, et Washington Posti kolumnisti tapmine oli ettekavatsetud.

Khashoggi tapeti Saudi Araabia Istanbuli konsulaadis 2. oktoobril, kui ta läks sinna abiellumiseks vajalikke dokumente saama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles