Ukraina luureandmed: Vene sõdurid keelduvad teenistusest Ida-Ukrainas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väed Donbassis.
Vene väed Donbassis. Foto: ALEKSEY FILIPPOV / AFP / Scanpix

Ukraina kaitseministeeriumi kõneisik Dmõtro Hutsuljak ütles luureandmetele tuginedes, et Vene sõdurid on hakanud massiliselt keelduma teenistusest Donetskis ja Luganskis.

«Vene sõjaväelased keelduvad massiliselt teenistusest ajutiselt okupeeritud Donetski ja Luganski oblastites,» teatas Hutsuljak eile. Tema sõnul põhjendavad venelased oma otsust peamiselt sellega, et nende staatus Ukrainas pole ametlik, vangi langemisel on oht saada nimetatud sõjakurjategijaks, palk on kehv ja kannatanuid on võrdlemisi palju.

Ukraina kaitseministeeriumi teatel treenib Venemaa intensiivselt uusi üksusi, et nad Donbassi viia.

Alates novembri algusest valmistatakse kõigis Venemaa sõjaväeringkondades võimalikuks Ukrainasse saatmiseks välja nii ohvitsere, allohvitsere kui ka sõdureid. Põhjuseks see, et toimiks rotatsioon Esimese ja Teise armeekorpuse üksuste vahel. Hutsuljaki sõnul on väljaõppega sellest lähtuvalt seotud kaks korda rohkem Vene sõjaväelasi. Väljaõppe ja värbamisega on isiklikult seotud kõrged Vene ohvitserid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles