Tolmutorm värvis Austraalia taeva oranžiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oranžikas tolmupilv lähenemas täna Sydney kuulsale ooperimajale.
Oranžikas tolmupilv lähenemas täna Sydney kuulsale ooperimajale. Foto: DAVID GRAY / Reuters / Scanpix

Hiiglaslik tolmutorm mattis täna enda alla Austraalia kaguosa, värvis mitmel pool taeva oranžikaks ning tekitas muret õhukvaliteedi pärast.

Võimud andsid tänaseks hoiatuse Sydneyle, kuhu jõudnud 500 kilomeetri laiune tolmuvoog põhjustas muuhulgas ka häireid lennuliikluses.

Mitmel pool mujal Uus-Lõuna-Walesi osariigis oli nähtavus vilets.

Oranžikasse tolmu mattunud maantee West Broken Hilli lähistel Austraalias Uus-Lõuna-Walesi osariigis.
Oranžikasse tolmu mattunud maantee West Broken Hilli lähistel Austraalias Uus-Lõuna-Walesi osariigis. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

Kiirabitöötajate sõnul on kümned inimesed kurtnud hingamisraskuste või astmahoogude üle. Nii mõneski Sydney äärelinnas oli õhukvaliteet ohtlikult vilets.

Tervishoiuametnikud on kutsunud inimesi – eriti lapsi, eakaid ja neid, kellele on hingamisteede probleeme – üles püsima toas.

Võimude väitel põhjustas erakordsed loodusolud tugev tuul, mis haaras kaasa krõbekuiva pinnast. Probleemi on süvendanud põud, mis piinab kogu Uus-Lõuna-Walesi osariiki juba alates augustis, selgitas Austraalia meteoroloogiaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles