Kaks Koread avasid demilitariseeritud tsoonis riike ühendava tee (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea sõdurid taastatud teelõigul demilitariseeritud tsoonis kahe Korea vahel kohas, kus toimusid Korea sõja ühed rängemad lahingud.
Lõuna-Korea sõdurid taastatud teelõigul demilitariseeritud tsoonis kahe Korea vahel kohas, kus toimusid Korea sõja ühed rängemad lahingud. Foto: KIM MIN-HEE / AFP / SCANPIX

Põhja- ja Lõuna-Korea ühendasid üle 14 aasta riikide vahelise tee läbi demilitariseeritud tsooni.

Asfalteerimata teed, mis asub täies ulatuses riikide vahelises demilitariseeritud tsoonis, hakatakse tuleval aastal kasutama Korea sõjas langenute surnukehade otsimisel.

«Tee avamine ja ühisoperatsioon sõjas langenute surnukehade otsimiseks kohas, kus leidsid aset sõja ühed verisemad lahingud, on ajalooliselt oluline nii Põhja- kui Lõuna-Koreale,» teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium täna.

Tee rajamine oli üks mitmest sammust, milles Lõuna-Korea president Moon Jae-in ja Põhja-Korea liider Kim Jong Un septembris Pyongyangis kohtudes kokku leppisid.

Lisaks sellele lubati demilitariseeritud tsoonis eemaldada punkreid, relvastust ja miine.

Demilitariseeritud tsoon on nimest hoolimata üks kindlustatumaid kohti maailmas. Ala on täis miinivälju ja okastraataedu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles