Jeemeni mässulised on nõus kõnelustega ÜRO rolli üle Hodeidas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusmeelne võitleja Jeemeni sadamalinnas Hodeidas.
Valitsusmeelne võitleja Jeemeni sadamalinnas Hodeidas. Foto: STRINGER / AFP/Scanpix

Jeemeni mässulised on nõus pidama kõnelusi ÜRO juhtrolli üle Hodeida sadamas, mille kaudu jõuab riiki humanitaarabi, ütles ÜRO saadik Martin Griffiths.

Griffiths alustas kolmapäeval mässuliste käes olevas pealinnas Sanaas Jeemeni rahumissiooni ja arutas šiiamässuliste huthide ametnikega ka seda, kuidas saaks ÜRO aidata Hoideidas rahu säilitada.

«Maailma tähelepanu on Hodeidal,» rõhutas Griffiths täna Punase mere sadamalinna külastades ajakirjanikele. «Kõigi riikide liidrid on kutsunud meid Hodeidas rahu hoidma.»

«Me leppisime kokku, et ÜRO peaks püüdma aktiivselt ja kiiresti läbi viia kõnelused ÜRO juhtrolli üle sadamas ja laiemaltki,» ütles ta.

Griffithsi ülesanne on valmistada pinda ette rahukõnelusteks mässuliste ja Jeemeni valitsusvägedega, keda toetab araabia riikide koalitsioon eesotsas Saudi Araabiaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles