Põhja-Korea: me ei arenda enam tuumarelva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un. Foto: KCNA VIA KNS / AFP/Scanpix

Põhja-Korea teatas, et lõpetas tuumarelva väljatöötamise täpselt aasta eest ja on nüüd keskendunud riigi majanduslikule arendamisele.

«Epohhiloovad novembrisündmused, mis tõstsid Põhja-Korea strateegilist staatust, lõpetasid USA imperialistliku agressiooni ja tuumaähvardused ning võimaldasid meie rahval keskendada kõik jõud sotsialistliku majanduse ülesehitamisele,» ütles teade Põhja-Korea propagandalehel Meari.

Epohhiloova sündmuse all peetakse silmas mandritevahelise raketi Hwasong-15 väljatulistamist 29. novembril 2017.

«Põhja-Korea võimsuse näitamine tõi kaasa Korea poolsaare olukorra otsustava muutumise nagu kahe Korea juhtide kohtumine ja Põhja-Korea-USA tippkohtumine,» väidetakse teates. Samas rõhutati, et mingid sanktsioonid ega surve Pyongyangi ei mõjuta.

Teadupoolest teatas Põhja-Korea aasta eest, 29. novembril 2017 mandritevahelise raketi Hwasong-15 väljatulistamisest. Väidetavalt pidi selle löögiulatuses olema kogu USA. Sõjaväelaste teatel lendas rakett 960 km kaugusele ja 4500 km kõrgusele.

Hwasong-15.
Hwasong-15. Foto: AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles