Liigutav video: Chapecoense mälestas lennuõnnetuses hukkunud mängijaid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Chapecoense jalgpallimeeskonna nimi sai 2016. aasta 28. novembril hetkega üle maailma tuntuks. Copa Sudamericana finaalmängule sõitnud Brasiilia klubi lennuk kukkus Kolumbias alla ja eluga pääsesid õnnetusest vähesed. Klubi pidas tragöödia aastapäeval hukkunuid meeles liigutava videoga.

Õnnetuse tulemusel andis Atletico Nacionali meeskond südamliku žestiga Chapecoensele loobumisvõidu ning hukkunud mängijad krooniti postuumselt Copa Sudamericana tšempioniteks.

Vaatamata sümboolsele tiitlile oli mure klubi tuleviku osas tõsine, sest enamiku oma rivistusest kaotanud meeskond pidi hakkama Brasiilia kõrgliias heitlema ellujäämise nimel. Teiste tiimide toel saadi 2017. aastaks kokku aga tugev löögirusikas ja aasta lõpetati kaheksanda kohaga, mis oli klubi ajaloo parim tulemus.

Tänavu on seis tunduvalt raskem: enne viimast mänguvooru hoitakse koduliigas 16. kohta, väljalangemistsoonist ollakse vaid ühe punkti kaugusel. Viimases mängus võõrustatakse Sao Paulot, kes on viies ja jahib otsepääset Copa Libertadoresile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles