Tänavune konkurss- laat "Üle piiri turundus" üllatas taas uute toodetega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa parimaks firmaks valiti Helena Kudre juhendatav Värska Gümnaasiumi MF Seto Kuku.
Setomaa parimaks firmaks valiti Helena Kudre juhendatav Värska Gümnaasiumi MF Seto Kuku. Foto: Reigo Teervalt

Nädalavahetusel Värskas toimunud  õpilasfirmade laat "Üle piiri turundus" koondas kokku Lõuna- Eesti ärksamad ettevõtlikud noored. Varasemad neli aastat tugevasti rahvusvaheline laat kujunes sel aastal eestikeelseks ja kodumaiseks. Teiseltpoolt kontrolljoont piiri osales vaid üks firma Petseri Lingvistilisest Gümnaasiumist.

Parima õpilasfirma tiitliga sõitsid Värskast koju Põlva Gümnaasiumi õpilased õpilasfirmast Imelõõr ja nende biolagunevad pillirookõrred. Parimaks minifirmaks valiti Võru Kreutzwaldi Kooli poiste minifirma RAKS. Käsitöövurre valmistavad poisid loodavad oma toodetega tuua noori nutimaailmast eemale.

Põlva Gümnaasium oli esindatud laadal koguni 12 firmaga. Õpetaja Kaia Tamme juhendatavatest õpilastest olid edukad veel Parima teenuse pakkuja õpilasfirma Võlujuus, kelle teenusteks on soengute valmistamine ja patside punumine. Noortel oli kaasas lausa omavalmistatud näidispiltidega kataloog. Parimaks tooteks valiti küüslaugu essents Põlva õpilasfirma Laksav Küssents. Küüslaugulõhnalist essentsi saab lisada saunavette või hingata auruna hingamisteede probleemi korral. Parima kujunduse preemia anti Põlva  õpilasfirmale SannaVing, kes pakub tulehakatuseks sobivaid pirde. Nende stiilne ja täiuslik väljapanek oli läbimõeldud ja isegi asjakohane segadus mõjus hästi.

Parima müügistrateegiaga paistsid silma H.Treffneri Gümnaasiumi poisid. Toote tutvustuses oli kõik läbi mõeldud. Juukseviimistlustooted sobivad nii naistele kui meestele ning olid väga kenasti disainitud pakendis.

Setomaa parimaks firmaks (kokku  osales Setomaa 3 koolist 9 minifirmat ja 3 õpilasfirmat) valiti Helena Kudre juhendatav Värska Gümnaasiumi minifirma Seto Kuku. Andris- Robin Talumees ja Laur Laanetu muhe, ehe, aus ja siiras müük võlus kõiki žürii liikmeid ja ostjaid. Nende tooted,  puidust kellad ja lõikelauad olid kujundatud seto keelsete vanasõnadega ja kandsid Setomaa kohabrändi märki.

Zürii, kuhu kuulusid Riigikogu liige Liina Kersna, Setomaa Liidu juhatuse esimees Margus Timmo, Setomaa ettevõtlusnõustaja Aarne Leima, Junior Achievement Eesti esindaja Epp Vodja ja Võru maakonna turismikoordinaator Kadri Moppel nimetas ka eripreemiad. Need anti julge, heatahtliku müügiga silma paistnud mitmekülgselt loovale Jaano Orasele Räpina Aianduskoolist. Tema tooteks olid kaunistatud klaasmunad. Tunnistust hea ja veenva toodete tutvustuse eest said ka Värska Gümnaasiumi tüdrukud Maribel Ainik ja Laura Nõmme minifirmast Õnnepalsam.

Laada korraldamist toetas  Setomaa arenguprogramm ning korraldusele aitas kaasa Setomaa Vallavalitsus.

„Eriline tänu kuulub muidugi ka ostjatele, keda oli kogunenud parasjagu. Saalis paistis silma lisaks Värska ja Setomaa piirkonna rahvale külalisi ka Võrust ja Põlvast,“ ütles Värska õpilasfirmade laada peakorraldaja Ingrit Kala.

„Tänud, et toetate noori! Päeva lõpuks oli nii mõnelgi kauplejad varud otsakorral. Juba sel nädalavahetusel kogunevad õpilasfirmad Pärnusse, küllap toodetakse vahepeal kaupa juurde. Edu ja ettevõtlikkust noortele ning jätkuvat töötahet juhendajatele! Juba on tekkinud uusi mõtteid, kuidas võiks korraldada kuuendat laata Värskas,“ lisas Ingrit Kala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles