Prantsuse välisminister Trumpile: jätke meie riik rahule (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian.
Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian. Foto: ISA HARSIN/SIPA / ISA HARSIN/SIPA / Scanpix

Prantsuse välisminister Jean-Yves Le Drian kutsus täna USA presidenti Donald Trumpi üles mitte sekkuma Prantsusmaa poliitikasse pärast Trumpi mitut säutsu Prantsusmaad raputavate meeleavalduste teemal.

«Me ei võta arvesse Ameerika sisepoliitikat ja tahame, et meile vastataks samaga,» ütles Le Drian telekanalile LCI. «Jätke meie riik rahule.»

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Scanpix

Trump ründas eile Pariisi kliimalepet, viidates Prantsusmaa pealinnas jätkuvatele protestidele kui tõestusele, et tema otsus leppest taanduda oli mõistlik.

«Pariisi lepe Pariisi jaoks kuigi hästi ei toimi. Protestid ja rahutused üle kogu Prantsusmaa,» säutsus Trump. «Inimesed ei soovi maksta suuri summasid, suurt osa sellest kolmanda maailma riikidele (mida juhitakse küsitaval moel), et võib-olla kaitsta keskkonda.»

Tegemist pole esimese korraga, mil Trump kasutab kütusehinna tõusu plaanist alguse saanud kollavestide protestidele viitamist Pariisi kliimaleppe kritiseerimiseks. Neljapäeval nimetas president lepet saatuslikult vigaseks. 

Trump on korduvalt öelnud, et kahtleb teadlaste arvamuses, et kliimamuutused on seotud inimtegevusega. Eelmisel kuul koostas presidendi enda valitsus raporti, mille kohaselt kaasnevad kliimamuutustega Ühendriikidele suured majanduslikud kulud, ent Trump valitsuse väiteid ei uskunud. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles