Brüsseli kollavestide meeleavaldusel peeti kinni 400 inimest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollastes vestides kütusehinna ja elukalliduse tõusu vastu protestijad sulgesid Prantsusmaa meretagusel territooriumil Réunioni saarel liikluse.
Kollastes vestides kütusehinna ja elukalliduse tõusu vastu protestijad sulgesid Prantsusmaa meretagusel territooriumil Réunioni saarel liikluse. Foto: RICHARD BOUHET/AFP/Scanpix

Belgia pealinnas Brüsselis peeti Prantsusmaalt eeskuju võtnud «kollavestide» meeleavaldustel kinni umbes 400 inimest, teatas politsei.

Euroopa Liidu hoonete kvartal suleti ettevaatusabinõuna. Politsei tõkestas juurdepääsu ning piirkond ei lubatud autosid ega ka jalakäijaid.

Meeleavaldajad kogunesid kahte linnaossa - Arts-Lois' ja Porte de Namuri piirkonda. 

«Ennetusmeetmena läbi viidud kontrolli järel peeti kinni umbes 400 inimest,» ütles Brüsseli politsei pressiesindaja Ilse Van De Keere.

Uudisteagentuuri Belga andmetel tõkestasid protestivad noored Brüsseli-Rekkemi kiirtee. Rekkem asub Flandrias Prantsusmaa piiri lähedal. Barrikaade ehitati ka Prantsuse-Belgia lähedal Adinkerque'is.

«Politseiametniku nägu sai vigastada. Korrakaitsja toimetati haiglasse, kuid tema elu pole ohus. Tekitati mõningat ainelist kahju,» ütles politsei eestkõneleja Ilse Van De Keere uudisteagentuurile AFP.

Ametniku sõnul loobiti politseinikke kivide ja kõige muu kätte juhtuvaga. Meeleavaldusel osales umbes tuhat inimest ja politsei kasutas vägivallatsejate ohjeldamiseks pisargaasi ja veekahurit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles