Euroopa Kohus: brittidel on õigus ühepoolselt Brexit tühistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidust lahkumise vastased meeleavaldajad kandsid nädalavahetusel Londonis rassismi- ja fašismivastaseid loosungeid.
Euroopa Liidust lahkumise vastased meeleavaldajad kandsid nädalavahetusel Londonis rassismi- ja fašismivastaseid loosungeid. Foto: Isabel Infantes / EMPICS Entertainment / Scapix

Euroopa Kohus otsustas täna, et Ühendkuningriik võib loobuda Brexitist ilma ülejäänud Euroopa Liidu liikmesriikide loata.

Kohtunike hinnangul võib Brexiti ära jätta, ilma et see muudaks Ühendkuningriigi liikmelisuse tingimusi.

Grupp Brexiti-vastaseid poliitikuid ja aktiviste on väitnud, et Ühendkuningriigil peaks olema õigus ühepoolselt Brexiti-protsess katki jätta ja lahkumisplaanist taganeda. Sellele seisukohale on vastu olnud nii Briti valitsus kui ka Euroopa Liit.

Juba eelmisel nädalal kinnitas Euroopa Kohtu juhtivadvokaat, et tema hinnangul peaks Ühendkuningriik saama muuta oma meelt Brexiti-küsimuses. Tema arvamus polnud küll õiguslikult siduv.

Homme hääletab Briti parlament Ühenkuningriigi Euroopa Liidust lahkumise leppe üle, kuid eeldatavasti lükkavad saadikud peaminister Theresa May esitatud lepingu tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles