Reformierakond riigieelarve kolmandal lugemisel vaheaegu ei võta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Jürgen Ligi sõnul ei plaani opositsiooni juhtiv erakond tuleva aasta riigeelarve kolmandal lugemisel vaheaegu võtta, vaid läheneb oma kriitikaga sisuliselt.

Kolmapäeva pärastlõunal läheb riigikogus kolmandale ehk viimasele lugemisele 2019. aasta riigieelarve, milles on kulusid ja investeeringuid plaanitud enam kui 11,3 miljardi euro eest. 

Reformierakond venitamistaktikat seejuures kasutada ei plaani. «Vaheaegade võtmine pole olnud Reformierakonna stiil, me suudame eelarvet sisuliselt mõista ja kritiseerida, mida meile eraldatud 5 minutiga kiirkorras teemegi,» ütles Ligi BNS-ile. 

Kolmandal lugemisel saab erakond tema sõnul pidada ühe kõne. «Meie ettepanekud näevad ette eestikeelsele haridusele ülemineku alustamist, piirikaubanduse ohjeldamist, pensionide lisamaksustamise lõpetamist, teadus-arendustegevuse rahastuse suurendamist, piiriehituse kiirendamist, üksi elava pensionäri toetuse tõstmist,» loetles Ligi. 

Reformierakonna fraktsiooni esimehe sõnul olid aga nii valitsus kui ka rahanduskomisjon kõigi nende vastu, mispärast ei saa tema sõnul neid enam ka riigikogu suures saalis hääletusele panna.

2019. aasta riigieelarve kolmas lugemine toimub kell 14 algaval istungil, kus see on 14. päevakorrapunkt kokku 32 seas. Riigieelarve vastuvõtmiseks on vaja riigikogu lihthäälteenamust. Peaministripartei Keskerakonna teatel püsib koalitsioon hääletusel ühtsena. 

Reformierakonna fraktsioon plaanib hääletada tuleva aasta eelarve eelnõu vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles